...

luni, 9 ianuarie 2017

Reteta Chipsuri facute in Casa

Azi noapte temperaturile au scazut in mod dramatic insa sa lasam iarna sa isi faca de cap in timp ce noi ne relaxam la un film sau la o emisiune preferata.Sunt sigur ca majoritatea din voi dau fuga la magazin si iau la repezeala vestitele chipsuri din cartofii cu diferite arome!Dar de ce sa facem asta cand ne putem prepara singuri mult ravnitele chipsuri!Sunt naturale le putem condimenta cu arome si au un gust incredibil de bun!
Asa ca avem nevoie de:


 

  • 5-6 cartofi mari
  • 3 linguri apa
  • 3 linguri otet mere
  • apa foarte rece + 6 cuburi de gheata
  • 1 l ulei arahide/floarea soarelui
  • 1 lingurita rasa sare
  • boia/praf de usturoi/etc
Otetul de mere ii pastreaza crocanti pentru mai mult timp!

Mod de preparare – Chipsuri

  • Amestecam intr-o oala 3 l apa cu otetul si o punem pe foc sa fiarba.
  • Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem in feliute foarte subtiri.
  • In momentul in care apa incepe sa fiarba, adaugam cartofii si ii oparim 30-45 secunde, nu mai mult
  • Pregatim langa noi un vas plin cu apa foarte rece in care adaugam cuburile de gheata. Dupa 45 secunde, scoatem cartofii din oala si ii punem imediat in apa rece. Ii lasam in vasul cu apa 2 minute, apoi ii scurgem si ii tamponam cu hartie absorbanta de bucatarie.
  • Intr-o tigaie/cratita incapatoare punem uleiul la incins. Adaugam cartofii in baia de ulei (in cateva transe e cel mai bine) si ii prajim la foc mediu spre mare pana devin aurii (cca 1-2 minute). Ii scoatem si ii asezam pe o farfurie tapetata cu  hartie absorbanta, ii condimentam cu sare/boia dulece sau iute si ii servim.
  • Sunt foarte buni si foarte crocanti.
  • Si bineinteles langa aceste chipsuri merge o bere de numa numa..
Sursa:AICI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ROMANIA IN PRIMUL RAZBOI MONDIAL