Asa ca avem nevoie de:
- 5-6 cartofi mari
- 3 linguri apa
- 3 linguri otet mere
- apa foarte rece + 6 cuburi de gheata
- 1 l ulei arahide/floarea soarelui
- 1 lingurita rasa sare
- boia/praf de usturoi/etc
Otetul de mere ii pastreaza crocanti pentru mai mult timp!
Mod de preparare – Chipsuri
- Amestecam intr-o oala 3 l apa cu otetul si o punem pe foc sa fiarba.
- Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem in feliute foarte subtiri.
- In momentul in care apa incepe sa fiarba, adaugam cartofii si ii oparim 30-45 secunde, nu mai mult
- Pregatim langa noi un vas plin cu apa foarte rece in care adaugam cuburile de gheata. Dupa 45 secunde, scoatem cartofii din oala si ii punem imediat in apa rece. Ii lasam in vasul cu apa 2 minute, apoi ii scurgem si ii tamponam cu hartie absorbanta de bucatarie.
- Intr-o tigaie/cratita incapatoare punem uleiul la incins. Adaugam cartofii in baia de ulei (in cateva transe e cel mai bine) si ii prajim la foc mediu spre mare pana devin aurii (cca 1-2 minute). Ii scoatem si ii asezam pe o farfurie tapetata cu hartie absorbanta, ii condimentam cu sare/boia dulece sau iute si ii servim.
- Sunt foarte buni si foarte crocanti.
- Si bineinteles langa aceste chipsuri merge o bere de numa numa..
Sursa:AICI
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu